Mijn naam is Arjen Santoso Schilperoord, geboren op 23-09-1978 in Jakarta (Java, Indonesië) en niet veel later geadopteerd naar Friesland, Nederland en nu woonachtig in het Friese Leeuwarden.  Santoso is mijn echte naam die ik in Indonesië kreeg, maar dat vonden mijn adoptieouders niet echt handig en maakte daar "Arjen" Santoso van.

De eerste 9 jaar van mijn leven heb ik in Bollingawier gewoond, een heel klein dorpje boven Dokkum. Nog een jaartje in Metslawier zodat mijn ouders een ander huis konden vinden. Daarna verhuisd naar een woonboerderij in Jellum, waar ik als 10 jarig jongetje bij de VDL Stud Bears kwam via mijn buurman. Daar heb ik in de 17 jaar dat ik daar kwam veel geleerd als manusje van alles: van uitmesten, (dek)hengsten in de stapmolen zetten, mee helpen stallen (ver)bouwen, Paardenkliniek Bears tot aan het voorbrengen van merries (met veulen) op keuringen.

Ik krijg wel eens de vraag op concours wat ik met paarden heb, dat komt dus door die jaren bij de VDL Stud.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Daar tussen ook vele andere dingen gedaan o.a.: 1997 voor 3 maand naar Texas geweest (een melkveebedrijf helpen opzetten, koeien melken), via uitzendbureaus gewerkt (van alles en nog wat), 5 jaar bij een Opel-garage gewerkt,  ober/gastheer/cateraar (cateringen wegbrengen naar  gemeentehuizen/dorpshuizen of bij mensen thuis) bij Eetcafé Jonker Sikke in Jellum etc.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ik ben begonnen met fotograferen met mijn telefoon als hobby. Ik had (en nog steeds) een Sonny en die heeft nog een echt fotoknopje op de zijkant en niet alleen het touchscreen zodat ik boven de hindernis al kon scherpstellen en op het juiste moment kon afdrukken. Daarna kon ik effies een Nikon spiegelreflex camera lenen om te kijken of dat wat was. Dus op Outdoor Jumping Tolbert 2015 voor het eerst met een echte camera foto's gemaakt, daarna een Sony DSLR A100 spiegelreflex camera van de familie Lakenveld gekregen. Super mooie foto's buiten, alleen binnen kreeg ik de ISO-waarden niet goed voor de avonduren, dus heb ik zelf een Canon camera gekocht. 

Voor het fotograferen gebruik ik een Canon 77D met een Tamron SP 70-300mm F/4-5.6 Di VC USD en een Tamron 18-200mm F/3.5-6.3 DII VC. Met 3 accu's en oplader kan ik een hele dag weg zonder bang te zijn om zonder stroom te komen zitten. Ook met het 64 GB geheugenkaartje kan ik meer dan 5000 foto's schieten en als reserve 32 GB geheugenkaartje, dat moet voldoende zijn voor een dagje weg. Als back-up heb ik nog 2 Sony DSLR A100 spiegelreflex camera's. 

Nog altijd ben ik mezelf aan het verbeteren met foto's maken, qua instellingen want elke keer is de belichting anders en ook bij verschillende maneges is het licht binnen weer anders. Van donker hok met vieze lichtplaten tot een mooi daglicht doorlatende nok en van TL-verlichting naar mooie LED-lampen met helder licht. 

De laatste jaren is de hobby wat uit de hand gelopen, waar ik begon met alleen wat Facebookvrienden, werden het er in no time 1000+!! Voornamelijk voor 99.99% ben ik tussen het springvolk te vinden, ligt mij beter dan dressuur. 

Bijna elke donderdag ben ik met mijn camera te vinden op de HJC Manege Tolbert.